Over ons

Ik ben Huub Hendrickx ; jong van hart en geest ; een allrounder

Jong van hart en geest. Echter wel een geslepen oude rot in de kunst van hardlopen. Huub Hendrickx, een vakman op het terrein van hardlopen, hoort zijn eigen jongenshart nog steeds sneller kloppen als hij praat over de kunst van het hardlopen. Enthousiast, gepassioneerd en vol overgave begeleidt Huub dagelijks zijn renners naar de horizon. Op weg naar een fitte en gezonde toekomst.

Huub en hardlopen

Huub weet de weg te vinden in de hardloopwereld en iedereen weet Huub te vinden. Ook niet zo vreemd want vanaf het begin van de jaren tachtig laat Huub kilometers asfalt, zand, gravel of beton onder zijn rappe voeten verdwijnen. Hij voelt zich nog even fit als toen hij 24 jaar jong was en zijn eerste rondjes liep. Toen al kreeg hij het loopvirus te pakken en binnen afzienbare tijd rende Huub regionale en landelijke wedstrijden.

Huub had talent, ging trainen bij Festina, onder begeleiding van een ervaren en professionele atletiektrainer, rende zijn eerste halve marathon en mocht direct een aanmoedigingsprijs van de AVT- organisatie in ontvangst nemen. 1.30 uur voor een halve marathon was wel degelijk een goede tijd en dat verdiende een oprechte stimulans. Huub brengt nu dagelijks deze drijfveren over op zijn lopers waarbij hij duidelijk de voorkeur geeft aan plezier en gezondheid dan aan snelheid en topprestaties. Overigens heeft Huub nog gerend voor AV Tegelen en eind jaren negentig zijn hardloopcarrière afgesloten bij Orion. Hij had toen ruim 25 marathons achter de rug! Met veel plezier!

Huub is een allrounder in alle afstanden en zijn tijden liegen er niet om:

  • 800mtr                  2.14 min. (als veteraan)
  • 1500mtr                4.34 min. (als veteraan)
  • 3000mtr                9.09 min.
  • 5000mtr               15.54 min. 
  • 10000mtr             33.30 min.
  • 1/2 marathon       1.12 uur
  • Marathon         2.47.00 uur

De Venloop verandert het leven van Huub grondig. Huub begint een loopschool want hij merkt dat veel Groot-Venlonaren plezier krijgen in het hardlopen. Het virus wordt groter en groter in Noord-Limburg en Huub krijgt door zijn zienswijze dat plezier altijd voorop dient te staan en prestaties dan automatisch volgen, vele gedreven lopers voor, naast en achter zich. “Run for fun!” zo vat Huub het samen waarbij hij het erg belangrijk vindt dat zijn lopers ervaren dat hardlopen veel méér is dan bewegen.

Conditieverbetering is belangrijk maar hogere lichaamsbelasting leidt onherroepelijk tot een positieve mentale vitaliteit. Run for fun dus niet alleen voor het lichaam maar zeer zeker ook voor de geestelijke gesteldheid. Een prima uitgangspunt dus waar vele renners mee weglopen. Aangezien Huub intensief aandacht besteedt aan belastbaarheid en aan het vermijden van blessures staat inspanning gelijk aan plezier. 2RUN4FUN is geboren en de bedrijfsnaam zegt alles!

 

Hardlopers zijn gezonder en door de verantwoorde trainingsmethode van 2RUN4FUN gaan hardlopers van Huub anders om met stress, staan ze positiever in het leven en voelen ze zich vitaler. Hardlopen gaat verder dan kilometers maken en wordt steeds vaker gebruikt als positieve bijdrage bij het tegengaan van depressies of een burn-out.

Geniet dus van je inspanning, pak dat RENdement en loop niet langer rond met enkel en alleen het idee om te gaan lopen. Gá hardlopen, pak de uitdaging op en meld je aan bij 2RUN4FUN, met afstand de leukste loopschool!

 

foto: Huub Hendrickx en Ray Storer,  marathon van Amersfoort in 1985

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Verstuur
Sorry er iets fout gegaan, probeer het later opnieuw
Bedankt voor je aanmelding
Chat openen
Gebruik Whatsapp voor vragen.
Hallo sportieveling, waar kan ik je mee helpen?