The Road to

NEW YORK CITY MARATHON 3.11.19

Eigenlijk heb ik altijd gezegd dat hardlopen niets voor mij is. “Ik ren liever achter een bal aan was altijd mijn antwoord, rechtdoor lopen is toch saai”. Inmiddels loop ik nu toch al een tijdje bij 2run4fun en geniet ik er elke keer weer van. Moet ook eerlijk bekennen, als ik nu nog achter een bal aan zou moeten rennen, ik waarschijnlijk snel thuis met een blessure op de bank zou zitten!!

De zomer van 2018 is voorbij en langzaam pakt iedereen de draad weer op als het op de hardlooptrainingen gaat. In het najaar zijn er altijd 2 marathons die voor de fervent hardlopers op het programma staan “Berlijn en New York”. Gedurende de trainingen leiden deze 2 marathons altijd tot veel gesprekstof in de lopers groep en het is onze Harald die als eerste een balletje opgooit. “De marathon van New York 2019, Det zoel toch wal tof zién?!”

Och, en als je zo’n balletje opgooit dan zijn er altijd wel mensen die mee willen toch?!

Nog voor dat de Venloop trainingen 2019 beginnen, besluit Harald concreet te worden en nodigt iedereen die interesse heeft uit voor een mooie presentatie bij hem op kantoor. Hij geeft direct aan niet de reisleider te willen zijn maar heeft er wel veel trekjes van. Hij is namelijk zeer goed voorbereidt en geeft een spetterende presentatie! Het duurt dan ook niet lang voordat de eerste bevestigingen een feit zijn. Na de overredingskracht van Chantal (mijn lieftallige echtgenote), besluit ik ook JA te zeggen tegen deze uitdaging en hoop ik samen met 9 anderen, 3 november 2019 over de finish te komen in Central Park!

Dat klinkt natuurlijk wel ruig!! Van de andere kant, waar heb ik in godsnaam JA tegen gezegd!! Naast het feit dat we een marathon gaan lopen (je weet wel zo’n wedstrijd over 42KM!!), durft Chantal eigenlijk niet te vliegen en hebben we nog drie kuikens die niet alleen thuis blijven zitten, als je begrijpt wat ik bedoel! Ik had nog even de hoop dat ze geen vrij zouden krijgen van school…. 😉 Maar ook die vinden het helemaal prima als we de kinderen mee nemen!!

Zo gezegd, zo gedaan. Besloten, geboekt én betaald. En nu trainen, trainen, trainen en nog eens trainen. Hoewel het programma eigenlijk maar 12 weken duurt, ik hoor het me zelf zeggen pffff, doen we natuurlijk ook mee aan de Venloop. Dat vond ik al een hele bevalling dit jaar! En ja hoor een week na de Venloop had ik de eerste kuit blessure te pakken! De maanden tot aan de zomervakantie gingen van hardlopen, geblesseerd, naar de fysio, weer geblesseerd, naar de podo, nieuwe schoenen, en zo een paar keer op en neer! Ik werd er gek van!! Net voor de Zomervakantie, laatste podo bezoek en met nieuwe schoenen op vakantie. Rustig aan wat gelopen en wonderbaarlijk genoeg geen problemen meer. Dat gaf de burger weer een beetje moet!

Het is 12 augustus! Een heilige datum. Start van het 12 weken schema. 4 keer in de week hardlopen met een gemiddelde omvang van 50-65 km per week. Iedereen was vanaf het begin meteen van de partij, behalve Mario en Gerjo. Die zaten nog op hoogte stage in de Alpen, maar via de App waren ze dik vertegenwoordigd! Iedereen blij dat het was begonnen.

De eerste weken zijn best pittig en vooral spannend, we moeten natuurlijk niet weer geblesseerd raken. We houden ons strikt aan het schema en tot dusver gaat het redelijk goed mogen we wel zeggen. Inmiddels een aantal weken verder en behoorlijk wat kilometers in de benen, beginnen we langzaam het vertrouwen te krijgen dat het écht moet gaan lukken. Met ondersteuning van een heleboel andere 2run4funners lopen we nooit alleen. Zo zorgt bijvoorbeeld onze storyteller André voor de nodige praat en loopt hij voor de fun behoorlijk wat extra kilometers met ons mee.

Gedurende de trainingen wordt er natuurlijk ook aan de belangrijke randvoorwaarden gedacht. Zo wordt er gewerkt aan toffe shirts, hoodies voor de supporters, er komen zelfs gadgets voor tussen de veters, overal wordt aan gedacht. Op de dag van de marathon is het waarschijnlijk koud en moeten we lang wachten, dus iedereen heeft een wegwerkslaapzak en een matje gekocht, het moet niet gekker worden!!

Met een fantastische Amerikaanse BBQ bij de familie Driessen wordt de eerste helft van het trainingsprogramma beklonken en kunnen ook de supporters met elkaar kennis maken!  De burgers en hotdogs worden met plezier genuttigd, zeker na de duurloop van 21 kilometer diezelfde ochtend, een heerlijke middag!

Oh ja, je zou hem bijna vergeten! Onze trainer natuurlijk, staat ons overal met raad en daad bij. En daar luisteren we natuurlijk altijd keurig naar! Behalve die ene warme dag in augustus, je weet wel die dag dat het nog 34 graden was om 18 uur, toen ging het even een beetje mis, nogmaals sorry Huub! Wij hebben alleen maar dat schema in de kop!

Vanaf nu zullen we natuurlijk zoveel mogelijk van je adviezen opvolgen. Ben zelfs naar de sportmasseur geweest. Naast het feit dat dit een goed advies is, was het ook nog lekker!!

Wordt vervolgd

Groetjes Ralph van Soest

Comments are closed.