Na een probleemloze voorbereiding stond ik zondag 14 oktober, om 10:00  ‘s morgens aan de start. Ik had eigenlijk gehoopt dat het een graden of 10 frisser zou zijn maar helaas: het belooft een zomerse oktoberdag te worden. Na het startschot gaat de hele meute van start en ik sluit me aan bij de pacers voor 04:00 uur. Het parcours bestaat uit twee rondjes om het Baldeneyesee met een extra lus. De eerste helft gaat zoals verwacht rond 01:58 dus ik hobbel vrolijk achter de pacers en geniet van het uitzicht.

 

Wel wordt het steeds warmer en warmer en ik begin daar last van te krijgen. Bij elke post drink ik paar bekertjes en ook de energie-gels die ik mee heb genomen gaan er in een gestaag tempo in maar ik merk dat ik van 30 km steeds meer moeite heb om het tempo vast te houden. Ben zeker niet de enige: ik hoor om me heen steeds meer gemopper op het warme weer en een van de 3 pacers stopt er zelfs mee terwijl hij roept dat het hem te warm is…..

 

Bij km 38 uur ga ik officieel stuk en moet ik een paar keer wandelen. Terwijl ik langs het 40 km punt wandel, zie ik dat ik precies 4 uur onderweg ben. Jammer dan. Ik drink nog wat sportdrank en ik weet mezelf toch nog in 04:12 over de finish te werken.

 

Na afloop kijk ik nog eens alle data na die mijn GPS-horloge heeft opgeslagen en het is haast geen toeval: over de hele wedstrijd was de temperatuur gemiddeld 26 graden en precies vanaf kilometer 38 piekt de temperatuur naar bijna 30 graden. Mooi getimed, precies op het moment dat het toch al zwaar wordt, wordt het ook nog goed warm. Maar goed, heb lekker gelopen en genoten en over een tijdje wagen we gewoon weer een poging om onder die 4 uur te komen 🙂

Comments are closed.