Dit jaar wilde ik een vast begin en eindpunt, uitloop was niet mogelijk. Een halve dag, tussen 07:00 en 19:00 uur zou ik twaalf uur lang hardlopen voor Stichting LIVA. Er moest natuurlijk ook een doelstelling gesteld worden; dat werd 120 km. Niet alleen zou dat een revanche op vorig jaar betekenen, het was ook een compleet nieuwe uitdaging! Toen ik in mei totaal 500 km had hardgelopen voelde ik mij onverslaanbaar. Alles verliep voorspoedig.

Echter vergde de organisatie van Stand Together in juni, juli, augustus en september meer aandacht en liep het aantal kilometers terug naar 300 per maand. Ik had teveel andere dingen gepland staan en dat zorgde voor een slechte weerstand, wat eind augustus resulteerde in een voedselvergiftiging. Dat hakte er flink in en ik leek ook niet goed te herstellen. In tegendeel een blessure ontstond en een week voor dé grote dag leek het erop dat ik niet zou kunnen starten. op. Met fysiotherapie en sportmassages werd ik opgelapt.

Op zaterdag 29 september stond ik om 07:00 uur aan de start. Vanaf het eerste rondje rende er al een groep met mij mee. Die steun bleek het wondermiddel te zijn. Er waren momenten dat ik wilde opgeven vooral tussen de 70 en 90 km had ik het ontzettend zwaar. Ik kon niet meer, ik wilde niet meer, maar toch werd ik gestimuleerd om door te gaan. En net dat beetje mentale steun had ik nodig. 120 km en meer dan 100.000 stappen, geen enkele zette ik alleen. Er was altijd iemand naast mij die een stap met mij zette.

Zo nam ik niet alleen revanche op vorig jaar, maar haalde ik ook de nieuwe uitdaging: 120 binnen 12 uur! En naast de 12-uursloop stonden ook andere sporten en gezondheidsinitiatieven centraal bij Stand Together. Clinics en workshops werden gegeven. Zelf heb ik helaas weinig meegekregen van hetgeen wat ik samen met vrienden had georganiseerd, maar ik hoorde enkel positieve geluiden.

Er waren meer mensen dan verwacht, maar minder dan gehoopt. Dat moet volgend jaar dan maar gebeuren. Stand Together 2019 staat gepland op 28 september. Tijd voor een nieuwe uitdaging en een groter publiek. Wij zijn er klaar voor, jij ook?

 

 

Comments are closed.